fredag 1 april 2011

Det blev inte som det var tänkt..........

I mitt förra inlägg skrev jag att när man tovar i maskin, så är det inte alltid resultatet blir som man tänkt sig.
Jag hade tänkt göra mig till och sticka min svärmor ett par sköna tossor. Sagt och gjort, garn inhandlades och projektet började.


 Första tossan är nu stickad och när man lägger ut den på golvet, så undrar man hur i hela friden skall man få ihop det.Nu är båda tossorna stickade och ihop sydda.
Nu börjar det första problemet, jag tycker att det ser lite konstigt ut där knapphålet är, skall det verkligen fungera? Jag lägger in de i maskinen och hoppas på det bästa.
Efter tovningen så märker jag att knapphålet inte alls sitter där det skall vara, jag har lyckats att läsa fel i mönstret. Jag får för mig att sy igen knapphålet och lägga de i maskinen en gång till, det hör också till att de passade mig perfekt ochjag vet att svärmor har någon storlek mindre än var jag har.
Jag lyckades med att få ihop hålet snyggt, men problemet var att de krympte ännu mer än vad jag tänk mig. Då testade jag att blöta de och dra ut de för hand, men då släppte garnet av sig en massa ludd.
Vad gör jag nu?  Jag tänkte att jag kan inte lägga dem i maskinen en gång till, men kanske kan jag torktummla dem lite lätt.
Det skulle jag inte gjort, resultatet blev........Ett par jättefina tossor, men i storlek 32/33 och det är ingen i vår familj som har den storleken.
Så nu äger jag ett par varma gosiga tossor till ingen nytta.


Trevlig helg på er i alla fall!

6 kommentarer:

 1. Sälja de till någon? För de är super söta!

  SvaraRadera
 2. Så söta - typiskt att det blev fel strl!

  SvaraRadera
 3. men finfina blev de i alla fall och det kanske dyker upp någon med den storleken

  SvaraRadera
 4. Hihi, tovning är alltid spännande ;-) Fina är de i alla fall!

  SvaraRadera
 5. MEN så trist.. Dom ser jätte fina ut.. ;0)
  Sköna söndag till dig..
  Kram Cilla

  Ps, En tävling är nu utlagd på min blogg..

  SvaraRadera
 6. Ha ha, ja det där med tovning är inte lätt! stickade själv en gång ett par, noggrant efter beskrivning, tvättade enligt anvisning och ännu en gång eftersom de blev för STORA, men de förblev i storlek 45 och de hamnade i soppåsen...

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails