måndag 20 juni 2011

betong

Jag har fastnat för det är med att gjuta betong. Problemet är ju att det är svårt att sluta när man väl har börjat. Vad jag skall göra av alla saker tillslut det vet jag inte. Jag får hoppas på att bli bortbjuden i sommar, så kan jag ta med mig någon liten grej i stället för blomma. Det kanske kan bli uppskattat.


Här har jag ett fat från ett rabarberblad, jag har lagt i lite snäckor och stenar. Det får stå och pryda framsidan på vårt hus.


 Denna gjutnig är gigantisk stor. Min dotter hittade detta blad och tyckte vi skulle försöka gjuta av detta och det blev jätte bra, men det är knappt man orkar flytta på det.
I detta fat har jag tre stycken rosor som också är i betong.
 Åhlens har muffinsformar i silikon som är perfekta för detta ändamål.


Här har min dotter varit framme och tillverkat ett fågelbad, hon hade också en liten pokemon figur som ser ut som en liten fågel som hon också satte fast.


Här har vi tagit en gammal blommlampa från Ikea och använt formen från. Även här ville min dotter vara med, så hon la i lite glaskulor och formade ett ansikte.

fredag 17 juni 2011

skolavslutning och semester

Idag har vi varit och firat skolavslutning på min dotters skola. Hon har visst fått någon talang som min man och jag inte har kvar i alla fall, så hon och en kompis sjung inför en fullsatt kyrka Slipping through my fingers med Abba. Det är en otroligt fin låt och det var nog många som fick en liten tår i ögat.
Nu har mina barn 10 veckors ledigt, som jag hoppas de skall få ha det härligt på, själv börjar jag med några veckors semester och får väl fira det med en kalorisnål tårta.

söndag 12 juni 2011

award

Jag har fått en award från alla kan sy, som jag tackar så mycket för.
Det är roligt att bli uppskattad för det man gör, tyvärr kan jag fortfarande inte kommentera i alla bloggar. Det vill inte fungera.



När man får denna award ska man dela med sig av 8 saker om sig själv och sedan ska man skicka den vidare till 5 bloggare som har mindre än 100 följare.

1. Jag tillhör också tantligan som gillar pelargoner, i år har jag lyckats övervintra ca 40st.

2. Jag gillar att pyssla som ni kanske har förstått.

3. Jag tycker om att träna, men jogga är något som har inte har passat mig tidigare men jag har i år lyckats ta mig runt i både vårruset och blodomloppet i mer jogging än gång.

4. Jag älskar choklad, men borde inte äta den eftersom den lägger sig som grädde på moset.

5. Detta halvår har jag lyckats avstå från chokladen så vågen står på -15kg.

6. Jag tycker om att göra människor glada, även om jag inte alltid lyckas.

7. Jag har haft en förmåga att säga jag till allting, men börjar lära mig att även andra kan.

8. Jag är nöjd med livet och har det bra, dumt att gnälla för det är ändå ingen som lyssnar på det.

Jag vill gärna lämna över denna award till några bloggar som jag gärna besöker då och då.

Claramaja och marmeladhumlan
Hos lillstrumpan
Landsvägsungar
Änglastina
Humlesurr i garnkorgen

måndag 6 juni 2011

Problem, hälp?

Jag har fått stora problem. Jag kan inte kommentera i bloggar där man skall skriva i ett lösenord. Jag kommer hela tiden till sidan där man skall logga in sig, sedan står det att jag är anonym. Därefter börjar det om igen.
Är det någon mer som har, eller har haft dessa problem maila mig gärna hur jag skall göra.
Jag vill Tacka bloggen Alla kan sy för awarden jag fick, jag har bara inte lykats kommentera det. Jag skall snart ta mig an den.
Snälla hör av er någon. Min mailadress finns på min profil.

lördag 4 juni 2011

Den stora dagen

Idag är det den stora dagen B som i Bröllop. Det är inte jag som skall gifta mig utan en kollega till mig. Däremot skall jag och några andra kollegor vara med och servera på detta bröllop, hur detta skall gå vet ingen. Ingen av oss har särskilt stora meriter i att servera, så vi får väl vara glada om inte någon av gästerna får maten i knät, drickan i håret eller tårta i ansiktet.
Färgtemat för bröllopet skall gå i vitt och grönt, så då fick det bli en tårta i dessa färger också. Brudbuketten skall vara vita kalla, med grönt band.


Jag önskar bruden och brudgummen all lycka!

fredag 3 juni 2011

Ännu fler student hängen!

Barnens två kusiner tar ju studenten, så det var bara till att virka några hängen till. Jag ville testa om det gick att göra en större studentmössa som allternativ till bakelserna och det var ju inga problem.
jag använde mig av garnet paris, så fick jag lite stadga på skärmen.



Related Posts with Thumbnails